TCL priprema savitljivi telefon sa ekranom na izvlačenje?


CNET je u posedu rendera prototipa TCL smartfona koji svoj savitljivi ekran iskorišćava tako što deo ekrana drži sakrivenim ispod "primarnog" ekrana kada je uređaj u načinu smartfona, dok se po potrebi može izvući ostatak ekrana kako bi se uređaj pretvorio u tablet. Zanimljiv koncept ako uzmemo u obzir da smo do sada videli samo uređaje sa savitljivim ekranom koji su preklopljeni smartfon, dok se otvaranjem transformišu u tablet.

TCL je relativno nepoznat kao brend, ali dobro su poznati brendovi pod kojima prodaje ili je prodavao svoje uređaje kao što je već spomenuti BlackBerry, ali i Alcatel. Nedavno je TCL najavio promenu strategije prema kojoj bi više pažnje upravo trebao da posveti TCL-brendiranim uređajima. Jasno je i zašto. Za BlackBerry brand licencu su plaćali istoimenoj kanadskoj kompaniji, dok je Alcatel brend u vlasništvu finske Nokije, koja svoj sopstveni brend licencira HMD-u za smartfone.



Ako ovaj TCL-ov savitljivi prototip ubrzo postane stvarnost, ne bi trebalo da bude razloga zašto se TCL ne bi mogao probiti u prepoznatljive brandove kakvi su danas Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo i OnePlus.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.