Amerikanci proveravaju svoje mobilne uređaje i do 96 puta dnevno


Kompanija Asurion je na leto prošle godine u SAD-u provela istraživanje o navikama tamošnjih korisnika što se tiče njihovih pametnih telefona (rezultati su objavljeni sada u jeku epidemije koronavirusa).

Istraživanjem provedenim nad 1998 korisnika u avgustu 2019. godine utvrđeno da u proseku tamošnji korisnici proveravaju svoje mobilne uređaje svakih 10 minuta ili oko 96 puta svakog dana.

Oko 45% ispitanika koristilo je svoje mobilne uređaje i u javnim WC-ima. Oko 60% ispitanika nije moglo bez svojih mobilnih uređaja ni u kafićima i restoranima prilikom konzumacije jela i pića i u javnom prevozu.

Savetuje se čišćenje uređaja koje uključuje uklanjanje maskice i onda brisanje mobilnog uređaja krpom od mikrovlakana koja je natopljena izopropilnim alkoholom.

Za samu maskicu dovoljan je sapun i voda, sprej za dezinfekciju, dezinfekcione maramice ili sredstvo za čišćenje stakla ako se radi o plastici ili staklu, ili pak sredstvu za čišćenje kože ili sapunu i vodi ako se radi o kožnoj maskici. Najbolji način dezinfekcije uređaja je uporaba ultraljubičastog zračenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.