AnTuTu je uklonjen iz Google Play prodavnice zbog nesporazuma


Ako ste ovih dana nabavili novi telefon i krenuli ste da preko Google Play-a instalirate AnTuTu kako bi uporedili performanse svog novog mobilnog ljubimca sa drugim uređajima, najverovatnije ga niste pronašli tamo. Razlog za to je što ga je Google uklonio iz Play Store-a, a glavni krivac za to bi mogao biti omraženi Cheetah Mobile.

Podsetimo, Google je još zbog konstantnih kršenja pravila uklonio sve aplikacije koje su nastale u digitalnog kuhinji kompanije Cheetah Mobile. Njihove aplikacije su napadno prikazivale veliku količinu oglasa, često i preko celog ekrana čime su ometali korisnike u korišćenju pametnih uređaja. Dodatno iste aplikacije su često i kršile privatnost korisnika, a događalo se i da su prikupljene korisničke podatke slale na servere u Kini.

Sve to navelo je Google da 2018. godine, izbaci Cheetah Mobile i sve njegove aplikacije sa Play Store-a. Ali kakve to veze ima sa AnTuTu-om? Čini se kako je Google povezao AnTuTu sa kompanijom Cheetah Mobile pa ga je zadesila ista sudbina – uklonjene su aplikacije AnTuTu Benchmark, AnTuTu 3DBench i AITuTu Benchmark.

Ali, ubrzo je stiglo saopštenje iz AnTuTu-a u kojem objašnjavaju kako se radi o zabuni od strane Google-a i da AnTuTu nije u vlasništvu Cheetah Mobile-a te da njegovi developeri nisu imali pristup AnTuTu nalogu na Play Store-u i kako AnTuTu ne reklamira nikakav softver od Cheetah Mobile-a.

CEO kompanije AnTuTu, Zhao Chen, navodi kako je najverovatnije došlo do greške od strane Google-a, jer se Cheetah Mobile spominje u njihovim dokumentima o privatnosti kao i internet stranica cmcm.com iz razloga što su od njih kupili i koristili pravne usluge. Naime, kako kažu ovo je normalna pojava budući je Cheetah Mobile 2014. postao investitor, a ujedno je i jedan od deoničara kompanije AnTuTu. Dodatno su naglasili da uprkos tome što je u upravnom odboru AnTuTu-a i Fu Sheng (CEO Cheetah Mobile) da on nema nikakvog uticaja na upravljanje kompanijom AnTuTu.

Iz AnTuTu-a su poručili i kako rade na rešavanju ovog nesporazuma zajedno sa Google-om i Cheetah Mobile-om. Dok se nastala situacija ne reši, AnTuTu aplikacije su dostupne kao APK datoteke na službenim stranicama kompanije. Apple za sada još nije uklonio AnTuTu sa App Store-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.