Apple odlaže predstavljanje iPhone-a SE2


Prema obično pouzdanim glasinama, Apple je trebao da 31. marta održi konferenciju za medije na kojoj bi predstavio ponešto novog hardvera za sezonu proleće-leto 2020. Međutim, usled otkazivanja mnogih događaja i neizbežnih zastoja u proizvodnji i snadbevanju zbog pandemije koronavirusa, čini se kako od prolećnog Apple-ovog eventa, barem za sada, neće biti ništa.

Pouzdani izvori koji su neslužbeno najavljivali ovaj događaj sada su dojavili kako se od njegove organizacije odustalo – i to na za sada neodređeno vreme.

Moraćemo, stoga, da pričekamo još neko vreme da se na tržištu pojavi nova generacija "jeftinog" iPhone-a. Podsećamo, on je trebao da bude nazvan SE2 ili, čak "preskočeni" iPhone 9. Spolja bi izgledom i ekranom od 4,7" najviše nalikovao modelu 8, dok bi u unutrašnjosti skrivao procesor iz prošlogodišnjeg modela 11, A13 Bionic. Osim novog dodatka liniji telefona, Apple je navodno krajem marta nameravao da predstavi i novu verziju iPada Pro, ali i gotovo zaboravljenog malenog stonog računara Mac Mini.

Nakon otkazivanja događaja koji nije ni bio službeno najavljen, Apple sada čeka još teža odluka – možda će morati da otkaže veliku developersku konferenciju WWDC koja se treba održati početkom juna, i koja bi tradicionalno trebala da okupi hiljade učesnika. Prema do sada viđenome, kompanija će verovatno na otkazivanje WWDC-a biti prisiljena odlukama lokalnih vlasti u Kaliforniji koje bi mogle da zabrane sva veća okupljanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.