Apple zatvorio sve prodavnice izvan Kine, a otvorio zatvorene u Kini


Globalno širenje koronavirusa nagnalo je Apple na prilično radikalan potez. Prvo su u Kini bili zatvorili sve svoje prodavnice, ali su ih nedavno i otvorili nakon što je najveća kriza prošla. Ali, nakon Kine virus je počeo da hara svetom pa Apple reaguje i na tu pojavi na isti način – najavili su, naime, da će sve svoje prodavnice izvan Kine zatvoriti na dve nedelje.

Smanjivanje mogućnosti za širenjem virusa ostvarivo je ako se smanji količina međuljudskog kontakta, pa je Apple odlučio do 27. marta da privremeno obustavi rad svih svojih fizičkih Apple Store prodavnica kako bi zaštitio pre svega svoje zaposlene i kupce. Sve ostale usluge, webshop i korisnička podrška ostaju aktivnima. Apple-ovi zaposleni u svim uredima izvan Kine imaće fleksibilnost po pitanju rada od kuće ako im to priroda radnog mesta dozvoljava.

Dodatno, Apple je do sada donirao ukupno 15 miliona dolara na globalnoj razini za smanjenje krize izazvane koronavirusom i bolešću COVID-19. Takođe, kompanija najavljuje da će sve individualne donacije svojih zaposlenih udvostručiti kako bi se pomoglo lokalnim, nacionalnim i međunarodnim naporima u odgovoru na ovu kriznu situaciju.

Prvi čovek kompanije Tim Cook uz ovu je objavu poručio da su, kao i uvek, u Apple-u spremni da pomognu i odgovore na velike izazove na primeren način. Ranije ove nedelje su, podsećamo, najavili da će ovogodišnja developerska konferencija WWDC biti održana isključivo online.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.