Chrome dodatak za deljenje pretplate na Netflix bez otkrivanja lozinke


Američki startup DoNotPay proslavio se kada su pre nekoliko godina predstavili automatizovani sistem "robotskog advokata" koji piše žalbe za prometne kazne i tako pokušava korisnike izvući od plaćanja kazne. U skladu sa svojim imenom, ali i misijom koja kaže "borimo se protiv korporacija" ova kompanija sada je razvila još jedno rešenje koje omogućava da se neke stvari ne plate, odnosno da se plate manje.

Ovoga puta uhvatili su se Netflix-a i sličnih online servisa za streaming video sadržaja. Njihov dodatak za brpwser Chrome, jednom instaliran, pratiće kada korisnik poseti neku od kompatibilnih stranica. Tada će mu omogućiti da sa drugim korisnicima podeli pristup svom nalogu, i to jednostavnim slanjem linka. Taj link, zanimljivo, neće uključivati lozinku originalnog korisnika, pa će na taj način njegova bezbednost i privatnost biti nešto veća.

Sistem dodatka DoNotPay funkcioniše na način da od pošiljaoca primaocu prenosi informacije o sesiji inače zapisane u cookiejima brpwsera. Tako Netflix i drugi servisi dobijaju informaciju da im pristupa isti korisnik, ali iz drugog taba svog browsera, pa mu omogućavaju nesmetan pristup do video sadržaja.

Deljenje pristupa do naloga na Netflix-u i sličnim servisima nije ilegalno. Prema Netflix-u, reč je o ne baš poželjnoj praksi koja se nalazi u "sivoj zoni" i koju su već planirali na razne načine da reše – ali, do sada to nisu učinili. Jedna pretplata na Netflix omogućava istovremeno gledanje sadržaja za jednog, dva ili četiri korisnika (zavisno o nivou pretplate), ali ne postoji ograničenje u broju ljudi sa kojima neko može da podeli podatke za pristup servisu. S ovim "hackom", to se sada može učiniti i bez deljenja lozinke, tek jednim klikom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.