Delovi za Samsung Galaxy S20 Ultra koštaju manje od 530 USD


S vremena na vreme pojedini izvori odluče da provere cenu komponenti potrebnih za proizvodnju nekog uređaja. Ovog puta pod lupom se našao Galaxy S20 Ultra 5G, najnoviji i najopremljeniji Samsung-ov flagship iz serije Galaxy S za 2020. godinu.

Proveru cena komponenti na sebe je ovoj put preuzeo TechInsights labs koji je na kraju došao do zaključka kako je Samsung-u za proizvodnju jednog primerka telefona Galaxy S20 Ultra potrebno manje od 530 USD, tačnije 528,50 USD.

Inače navedena cena komponenti odnosi se na američku verziju telefona koja se temelji na Qualcomm-ovom čipu Snapdragon 865. I začudo, navedeni čip nije najskuplja stavka na popisu, već kamere. Prema cenovniku koji je izradio TechInsights labs Samsung za pojedini Snapdragon 865 izdvaja 81 USD, a za kamere čak 107,50 USD.

Treća najskuplja komponenta na popisu je ekran. Samsung za jedan 120 Hz 6,9“ QHD+ OLED ekran izdvaja 67 USD. Za memoriju izdvaja 44 USD, a za različite podloge 33 USD. To bi bilo pet najskupljih komponenti, ostalih xx možete proveriti u prilogu, a ceo proces rastavljanja telefona na stranicama TechInsights labs-a.

Kako je poznato Galaxy S20 Ultra 5G na američkom tržištu košta 1.400 USD. Razlika od 871,50 USD naravno nije čista zarada proizvođača, veći deo utrošen je na plate radnika i uopšteno na razvoj uređaja, zatim tu su i ulagaja u marketing, trošak pakovanja i isporuke i razni manji troškovi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.