Drastično pala prodaja Samsung-ovih S20 pametnih telefona


Samsung je svoje nove S20 pametne telefone tržištu predstavio malo pre nego što je korona virus, poznat pod medicinskim kodom COVID-19, prerasla iz epidemije u pandemiju i počela da pravi probleme i izaziva (ne baš toliko potrebnu) paniku u svetu. Prvih nedelju dana stvari su uglavnom išle kako je i planirano: sva tri modela vrlo su dobro prodavana, za svaki od njih je potražnja narasla. Čak se predviđalo kako je S20 serija svojom prodajom prestići prošlogodišnju S10 seriju. Ali onda je na scenu stupio korona virus.

U poslednjih nedelju dana korona virus se proširio kroz sve veći broj država sveta. Mnogi događaji, čak i oni iz tehnološkog sveta su otkazani. E3 2020, pre toga MWC 2020 su otkazani. Korona virus dovela je do toga da se svet okrenuo drugim stvarima. Pametni telefoni (pogotovo oni čija cena prelazi 500 evra) više nisu najvažnija stvar (barem ne kod većine ljudi). To je osetio i Samsung.

Iz kompanije kažu kako će, ako se stvari ovako nastave kroz duži vremenski period, biti teško dostići broj prodatih primeraka iz Samsungovih prošlih modela "S" serije. Da se podsetimo, Samsung je do sada prodao 36 miliona telefona iz S10 serije, 32 miliona iz S9 serije, 38 miliona iz S8 serije i više od 40 miliona iz S7 serije pametnih telefona.

Iako se radi o cenovno najskupljem od tri nova telefona, Samsung Galaxy S20 Ultra, od svog izlaska na tržište pa do danas, najviše se prodaje.

Samsung, kao i svi mi, očekuje da se situacija sa korona virusom, što je pre moguće stabilizuje. U suprotnom, ovakvo stanje moglo bi uzrokovati još veće probleme na tržištu i to ne samo kod proizvođača skupih top modela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.