Facebook daje 1000 dolara bonusa zposlenima


Sada nam je već svima poznato da će epidemija koronavirusa osim zdravstvene krize izazvati i velike finansijske posledice koje bi svet mogle da dovedu do recesije. Uprkos raznim državnim merama kojima se poslodavci poreskim rasterećenjem i novčanom pomoći stimuliše da ne otpuštaju radnike i smanjuju plate, širom sveta se beleže negativni trendovi koji ukazuju da su na vrhu lista za odstrel upravo radna mesta.

Šef Facebook-a Mark Zuckerberg čini nešto potpuno drugačije u odnosu na sve druge poslodavce, pa je svim svojim zaposlenima uputio interni dopis u kojem kaže da će im dati 1000 dolara bonusa kao podršku tokom pandemije.

Najveća društvena mreža širom sveta zapošljava oko 45 hiljada zaposlenih i više hiljada ugovornih zaposlenih.

Pored toga Facebook je pokrenuo i program pomoći malim kompanijama iz 30 država u kojima posluje sa ukupnim fondom od 100 miliona dolara kako bi im pomogao u smanjenju negativnog ekonomskog uticaja na poslovanje, a sve kompanije koje žele da prime ta sredstva mogu da apliciraju putem ovog linka.

Kao i druge velike svetske kompanije poput Google-a i Twitter-a, Facebook je takođe zatražio od svojih zaposlenih da u vreme pandemije rade od kuće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.