Google na Android Go telefone doneo Camera Go aplikaciju


Kako bi omogućio glatko izvođenje Android operativnog sistema i na uređajima sa slabijim procesorskim i memorijskim mogućnostima Google je 2017. godine predstavio Android Go platformu. Ista se od klasičnog Androida razlikuje po tome što zauzima do 2X manje data prostora i što sadrži prilagođene "Go" aplikacije koje zauzimaju do 50% manje prostora po instalaciji i do 15% su brže u radu u odnosu na njihove "prave" Android verzije.

Google je aplikacijama Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome, Files Go i Gallery Go sada dodao još jednu – Camera Go aplikaciju. Ista je slabija verzija Camera aplikacije kakvu koriste vlasnici skupljih Pixel telefona pa je kao takvu odlikuje jednostavniji interfejs.

Google posebno ističe kako Camera Go podržava portretni način fotografiranja koji do sada nije bio dostupan na telefonima iz Android Go serije. Prvi telefon koji će po defaultu stići sa Camera Go aplikacijom je Nokia 1.3 koja bi se na tržištu trebala pojaviti tokom sledećeg meseca po ceni od 95 evra.

Inače, od kraja 2017. kada je Android Go predstavljen pa do sada stekao je 100 miliona aktivnih korisnika širom sveta. Dostupan je u više od 180 zemalja i trenutno pokreće više od 1.600 različitih telefona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.