Govor mržnje prema Kinezima se povećao za 900%


Organizacija L1ght, specijalizirana za merenje "online toksičnosti", objavila je izveštaj u kojem upozorava na veliko povećanje govora mržnje prema Kini i kineskim državljanima na Twitter-u.

U njihovom izveštaju se govori da je govor mržnje prema Kini i Kinezima narastao za čak 900%, a tokom istraživanja otkrili su da su jako postali popularni hashtagovi poput #Kungflu, #chinesevirus i #communistvirus, koje korisnici koriste u tweetovima o koronavirusu.

L1ght je analizirao milione web stranica, društvenih mreža, tinejdžerske chat forume i gaming stranice od decembra 2019. do danas, uključujući tekstove, slike, video i audio snimke kako bi identifikovao govor mržnje, cyberbullying i uošteno online toksičnost. Otkrili su da je od tada do danas količina govora mržnje drastično narasla nakon što je Kina objavila podatke o opasnom virusu koji se pojavio u Wuhanu.

Osim postova sa govorom mržnje na društvenim mrežama zabeležen je i porast reportaža određenih medija koji potiču mržnju prema Azijatima, što potkrepljuju primerom u kojem je Sky News Australia svoju reportažu o korona virusu naslovila "Kina je svesno donela koronavirus svetu".

Ksenofobiji doprinosi i američki predsednik Donald Trump koji COVID-19 u svojim izjavama često naziva "kineskim virusom".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.