HMS servisi imaju 400 miliona mesečno aktivnih korisnika


Nakon što je postalo jasno kako Huawei nove telefone neće moći više da isporučuje sa GMS servisima, krenuli su optimizaciju sopstvenih HMS servisa. Naime, isti se koriste na domaćem, kineskom, tržištu ali za upotrebu na Zapadu trebalo ih je dodatno prilagoditi.

Za početak trebalo je izraditi aplikacije koje bi bile zanimljive zapadnjačkim korisnicima koji su se  navikli na Google Play i Google aplikacije. Kako znate to je učinjeno, a sada na zapadna tržišta Huawei-jevi telefoni dolaze sa AppGallery aplikacijom (zamena za Google Play) unutar koje se može pronaći većina aplikacija za Android koje postoje i na Google Play-u, izuzev naravno Google-ovih.

Tokom predstavljanja nove P40 serije telefona CEO kompanije Richard Yu pohvalio se i brojkama vezano uz broj zemalja u kojima su dostupni HMS servisi, brojem mesečno aktivnih korisnika istih te brojem developera i partnera sa kojima sarađuju na proizvodnji novih sadržaja i usluga.

HMS servisi su dostupni u više od 170 zemalja širom sveta, na mesečnoj bazi imaju više od 400 miliona aktivnih korisnika, a više od 1,3 miliona developera i partnera radi na proizvodnji novih aplikacija, igara i drugog sadržaja i usluga.



Na primer, putem AppGallery aplikacije dostupne su aplikacije The Sunday Times, News UK i TalkSport koje donose vesti vezano uz svakodnevne događaje i sport iz Velike Britanije. Zatim, AppGallery nudi pristup i video sadržaju putem aplikacija Universal Pictures, Sony Pictures Entertainment, Paramount, BBS Studios i druge. Za ljubitelje muzike tu su aplikacije Warner Music Group, Sony Music i Universal Music Group i druge.

Tokom predstavljanja Richard Yu je još jednom naglasio kako je Huawei spreman da sarađuje sa još većim brojem developera i pozvao  ih je da se priključe njihovom HMS ekosistemu. Podsetimo, Huawei je obećao kako prvih 12 meseci neće uzimati svoj deo kolača od prodaje aplikacija preko AppGallery, već će celokupan iznos ići developerima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.