Huawei dobio još jedno odlaganje primene punih sankcija


Iako je Huawei stavljen na listu entiteta pre skoro 10 meseci, kompanija i dalje delimično može da posluje sa američkim kompanijama i kompanijama koje koriste bar 20% američke tehnologije u svojim proizvodima ako njihova saradnja ne ugrožava nacionalnu bezbednost i ako prethodno ishode posebne licence od američke administracije.

Kompanija na američkoj listi entiteta po pravilu ne bi smela da trguje ni sa jednom američkom kompanijom. Od kada je Huawei stavljen na tu listu, kineski proizvođač mrežne opreme i potrošačke elektronike dobio je tri tromesečna odlaganja primene sankcija, dok je ove. nedelje odobrena i četvrta koja Huawei-ju omogućava delimičnu saradnju sa stranim kompanijama do 15. maja ove godine.

Huawei i dalje nema pristup Google servisima za svoje smartfone, koje SAD i dalje vidi od nacionalnog interesa i Google-u ne dopušta nastavak saradnje sa Huawei-jem u istoj meri kao što je dopustio Microsoftu, koji uredno isporučuje svoj softver kineskom partneru. Razlog samog produživanja odlaganja primene punih sankcija, prema rečima ministarstva trgovine SAD-a, je davanje mogućnosti američkim korisnicima Huawei proizvoda i usluga da pronađu alternative bez trpljenja naglih financijskih gubitaka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.