Huawei ove godine ipak očekuje 20% manje prodatih telefona


Bilo je samo pitanje trenutka kad će američke sankcijeopasno nauditi Huawei-ju. Kompanija ove godine navodno očekuje 20% slabiju prodaju svojih telefona.

Pritisak na Huawei od strane američke administracije traje još od maja prošle godine. Budući da je američkim kompanijama zabranjeno da sarađuju sa Huawei-jem, telefoni pod Huawei i Honor logom sad dolaze bez Google servisa i Play Store-a.

Uprkos tome Huawei je do kraja 2019. prodao 240 miliona telefona, a najviše zahvaljujući lojalnom domaćem tržištu.

Huawei je sad spreman da sopstvenim HMS servisima i AppGallery prodavicom nadomesti to, ali pitanje je jesu li spremni korisnici širom sveta.

Portal The Information, objavio je članak prema kojem su Huawei-ju spremni na 20% pad prodaje svojih telefona. Projekcije se sada kreću na nivou 190 – 200 miliona telefona tokom 2020.

Uzroke doduše ne treba tražiti samo u činjenici da će P40 i ekipu biti teže prodati bez Google servisa, već i u koronavirusu, koji ima sve žešći uticaj na kinesku, ali svetsku privredu.

Bude li zaista tako, Apple bi mogao da se vrati na 2. poziciju top proizvođača smartphonea, iza Samsung-a koji i dalje nosi titulu najjačeg.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.