Huawei P40 i P40 Pro stižu sa 25.5W i 40W punjenjem, u startu jeftiniji od P30 serije


Ovog meseca će Huawei predstaviti svoju novu P40 seriju telefona. Službeno predstavljanje potvrđeno je za 26.3. u Parizu, a sertifikat iz Kine potvrđuje 25.5W punjenje za P40, odnosno 40W za P40 Pro. Navodno će u startu biti jeftiniji od P30 serije.

Ovo proleće će biti izuzetno važno za Huawei, odnosno njihov smartphone biznis. Nakon što je kompanija Mate 30 seriju zbog izostanka podrške za Google servise odlučila da ne plasira globalno, čeka se njihov potez sa novom P40 serijom uređaja.

S obzirom na informacije koje kolaju internetom i marketinške aktivnosti koje već pomalo hvataju maha, Huawei će P40 seriju ipak ponuditi globalno. Učiniće to i bez Google-ovih servisa, a uređaje će umesto GMS, opremiti sopstvenim HMS servisima.

Njihova App Gallery, alternativa Play Store-u je kao što istaknuše, treća prodavnica aplikacija na svetu. Navodno broji 400 miliona aktivnih korisnika. Koliko je tih van granica Kine, nije otkriveno, ali zasigurno ne značajan udeo.

Bilo kako bilo, Huawei više ne može da čeka.

U svakom slučaju, čini se da je sve spremno. Kineska agencija 3C potvrdila je 25.5W brzo punjenje za modele ANA-AN00 i ANA-TN00 odnosno Huawei P40. Modeli oznake ELS-AN00 i ELS-TN00 odnosno P40 Pro pak nose csertifikat za 40W punjenje.

Neslužbeno se takođe saznaje da bi Huawei P40 serija u startu trebala da košta manje nego što je koštala Huawei P30 serija prošle godine. Može li tim potezom Huawei dodatno da podstakne prodaju, uprkos izostanku Google servisa, znaće se do kraja prve polovine ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.