Huawei prvoj godini developerima neće uzimati udeo u zaradi od prodaje aplikacija


Huawei se već skoro godinu dana nalazi pod američkim sankcijama koje mu onemogućavaju puno iskorišćavanje svih prednosti Android platforme. Jedan od glavnih problema je nemogućnost korišćenja GMS servisa, a samim time ni Google Play prodavnice za distribuciju mobilnih aplikacija na svojim novim telefonima.

Kako bio umanjio načinjenu štetu Huawei je kreirao sopstvene HMS servise i sopstvenu prodavnicu mobilnih aplikacija – AppGallery. Ali, da bi ista imala smisla i programeri mobilnih aplikacija moraju da se odluče svoje aplikacije distribuiraju preko AppGallery-ja. Kako bi ih privukao sebi Huawei je developerima odlučio ponuditi uslove koje ne mogu da odbiju – svu zaradu koju ostvare prodajom aplikacija u prvih 12 meseci mogu u potpunosti zadržati za sebe, Huawei im neće uzeti ni centa.



Ova ponuda vredi za prvih 12 meseci, a za narednih 12 meseci odnos raspodele zarade delio bi se zavisno o vrsti aplikacije po principu 10%:90% (edukativne), odnosno 15%:85% (sve ostale), od čega manji procenat uzima Huawei, a veći developer. Ova ponuda ima i rok do kada se developeri moraju odlučiti prihvaćaju li ove uslove ili ne, a to je do 30. juna 2020. godine.

U priloženoj tablici možete videti koje sve vrste aplikacija spadaju pod 0%:100% dogovor – sve vezane uz edukaciju, vesti, multimediju, fotografiju, putovanja i navigaciju, sport, zdravlje, hranu i slično. Za prodaju igara preko AppGallery Huawei će od prvog dana uzimati udeo od zarade, ali u manjem odnosu, od 15%:85%, inače kad prođe promotivno razdoblje taj udeo će iznositi 30%:70% za sve vrste aplikacija, osim edukativnih kod kojih će se zarada deliti po principu 20%:80%.

Detaljnije informacije dostupne su na Huawei-jevim službenim stranicama – ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.