Huawei razvija dijagnostički sistem za obolele od koronavirusa temeljen na veštačkoj inteligenciji


Huawei u saradnji sa Univerzitetom u Huazhongu i kompanijom Lanwon razvija i testira dijagnostički sistem za obolele od korona virusa. Posebnost ovog sistema je u tome što prilikom očitavanja CT snimaka pluća koristi veštačku inteligenciju.

Zahvaljujući veštaćkoj inteligenciji Huawei-jev sistem moći će brzo i precizno da očita CT snimak pluća pacijenta i pritom ne samo odredi da li je pacijent zaražen koronavirusom, već i u kojem su mu stanju pluća. Uz veštačku inteligenciju pri očitavanju CT snimaka pluća koristi se i računarski vid, a kada se tome još pridodaju i klinički podatci te laboratorijski rezultati lekari mogu lako razlikovati da razlikuju, napredni i teški stadijum COVID-19 i ispravno deluju.

Navedeni način dijagnostike je puno brži od ručnog, a ujedno se smanjuje broj kontakata u zdravstvenom sistemu, a samim time se smanjuje i mogućnost zaraze. Specijalizovani servis za analizu medicinskih slika razvijen je i izrađen na temelju platforme za analizu slike HUAWEI CLOUD EIHealth.

Iz Huawei-ja poručuju kako će u budućnosti nastaviti da nadograđuju sistem pomoćnika za dijagnozu, a će on s vremenom biti u mogućnosti da dijagnostikuje sve vrste plućnih bolesti, uključujući upale pluća, nodule pluća i karcinom pluća.

Huawei Cloud sarađuje sa različitim industrijama na provođenju više naučno-istraživačkih projekata temeljenih na veštačkoj inteligenciji sa svrhom smanjenja zaraze koronavirusom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.