I Twitter testira ''stories'', korisnici nisu oduševljeni


Po uzoru na Snapchat, Instagram, Facebook i druge slične društvene mreže, i Twitter je odlučio da eksperimentiše sa "stories" opcijom. Kao i kod ostalih, objave postavljene na ovaj način mogu da sadrže tekst, video, fotografije ili animirane GIF-ove, prikazivaće se u posebnom odjeljku u vrhu korisničkog interfejsa i nestaće nakon 24 sata.

Twitter svoje "storije" naziva Fleets. Na njih neće biti moguće javno odgovoriti, lajkovati ih niti retvitovati. Drugi tviteraši će na Fleetse moći njihovom autoru tek poslati odgovor privatnom porukom. Prvi test ove opcije započeo je prekjuče na područiju Brazila, ali korisnici, da se blago izrazimo, nisu oduševljeni.

Uvođenje ovog dodatka pretvoriće Twitter u Instagram, smatraju mnogi koji se ne slažu sa tim smerom razvoja ove društvene mreže. O nezadovoljstvu korisnika ovom idejom govori i činjenica da je vrlo brzo po najavi testa Fleetsa u Brazilu među trending teme na Twitter-u (globalno!) na prvo mesto zaseo hashtag #RIPTwitter.

Misao vodilja koja stoji iza pokušaja Twitter-a da se dodvori i mlađim korisnicima jeste dati im mogućnost da se lakše otvore i podele svoje misli, bez straha da će ih odgovori i komentari zatrpati negativnim reakcijama. Deljenje sopstvenih misli upravo zbog reakcije okoline može biti zastrašujuće – pa ako ih možete slobodno izraziti bez bojazni od povratne informacije, biće vam to lakše činiti, smatraju odgovorni u ovoj društvenoj mreži.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.