Internet je opterećen, smanjite kvalitet videa


Evropska unija poručila je Netflix-u i ostalim streaming platformama da privremeno ukinu reprodukciju videomaterijala u visokom kvaltetu kako bi sprečili - pucanje interneta.

Zbog pandemije korona virusa brojne države su u delimičnom ili potpunom karantinu, a stotine miliona Evropljana radi iz kuće kao što i milioni dece pohađaju školu iz kuće. Evropska unija zbog toga je zabrinuta kako nema dovoljno internet saobraćaja.

Član Evropske komisije Thierry Breton u sredu uveče na Twitter-u je napisao kako je pričao sa izvršnim direktorom Netflix-a Reedom Hastingsom. Breton poziva sve ljude i kompanije da se prebace na standardni kvalitet umesto visokog kada to nije nužno kako bi se osigurao internet za sve.

U četvrtak je Breton izjavio kako svi imamo zajedničku dužnost da pomognemo normalnom funkcionisanju interneta za vreme bitke protiv korona virusa.

Portparol Netflix-a najavio je kako će doći do ponovnog razgovora Hastingsa i Bretona, a dodali su kako već prilagođavaju kvalitet reprodukcije količini internet saobraćaja koji je dostupan korisniku. Iz Komisije javljaju da iako je potrošnja interneta drastično narasla, još nije došlo do problema. Najavljuju uvođenje sistema izveštavanja o internet saobraćaju kako bi brže mogli da odgovore na moguće probleme nastale nedovoljnom preostalom količinom saobraćaja.

Iz Facebook-a su takođe potvrdili u sredu kako i njih pandemija korona virusa iscrpljuje do krajnjih granica, a izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je kako su porasti u korišćenju stranica ogromni. Količina video poziva, kao i onih glasovnih, više je nego dvostruko premašila uobičajeni novo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.