iPhone 12 sa podrškom za 5G mogao bi da kasni nekoliko meseci


Japanski Nikkei Asian Review saznao je iz izvora bliskih lancu snadbevanja Apple-a da bi aktealna kriza sa koronavirusom mogla značajno da odloži lansiranje sledeće generacije iPhone-a. U Cupertinu su navodno već održani krizni sastanci na kojima se diskutovalo o višemesečnom odlaganju, pa bi umesto tradicionalno početkom septembra, novi iPhone 12 mogao bi da bude predstavljen u novembru, a možda i kasnije.

Dodatni razlog za odlaganje mogla bi da bude i Apple-ova želja da iPhone 12 sa podrškom za 5G bude veliki iskorak, a ne samo manji redizajn postojećih modela. Stoga bi kompanija mogla da pričeka da se smire posledice korona-krize u celom svetu te da novi modeli iPhone-a stignu na tržište kada kupci budu mogli da ih priušte.

Na ove informacije reagovali su tajvanski dobavljači 5G tehnologije koji rade sa Apple-om. Oni su za DigiTimes saopštili kako do njih nisu došli nikakvi zahtevi za odlaganjem isporuke, te da prema njihovim informacijama značajnije odgode lansiranja iPhone-a 12 neće biti.

Kao što se već mesecima nagađa, Apple bi ove godine trebao da značajnije osveži svoju ponudu telefona. iPhone 12 trebao bi dadođe u čak četiri verzije – sa ekranima dijagonale 5,4", 6,7", i dve verzije inačice sa 6,1-inčnim ekranom. Osnovni modeli dvanaestice trebali bi da imaju dve manje dijagonale (5,4" i 6,1") dok bi "Pro" verzija dolazila sa dva veća panela, onima dijagonale 6,1" i 6,7". Svi ekrani trebali bi da budu izrađeni u OLED tehnologiji

Svi ovogodišnji modeli trebali bi da imaju podršku za 5G mreže. Pokretaće ih potpuno novi A14 SoC, kamere bi na svim modelima trebale da budu trostruke uz mogućnost pojave LiDAR senzora. Dizajn bi trebao da bude izmenjen (po uzoru na iPhone 4 ili 5, bez zaobljenih ivica), uz smanjeni ili potpuno izbačeni notch.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.