Krajem leta stiže Surface Duo, Microsoft-ov Android telefon sa dva ekrana


Microsoft je krajem prošle godine predstavio i jedan pametni telefon iz serije Surface. Reč je o telefonu Surface Duo koji je kompanijin prvi telefon sa Android-om i uz to još sa dva ekrana.

Surface Duo mogao bi se u neku ruku shvatiti kao Microsoft-ovo rešenje za preklopne telefone kojima se ne savija ekran. Isti bi zbog toga u jednu ruku trebao biti otporniji na oštećenja, a opet u drugu, ponuditi kupcima telefon sa velikim ekranom od 8,3 inča.

Microsoft je umesto jednog savitljivog, radije odabrao dva klasična, ravna i nesavitljivog ekrana dijagonale 5,6 inča. Između dva ekrana smestio je šarke koja omogućavaju da se telefon rasklopi, odnosno sklopi za 360 stepeni.

Kao što se na fotografiji vidi, Surface Duo dizajnom više podseća na interaktivnu knjigu nego na pametni telefon. Ali, pozive i sve ostale radnje može obavljati kao i svaki drugi pametni telefon koji se temelji na Android-u. Štaviše, još prošle godine Microsoft je otkrio kako je na razvoju ovog telefona učestvovao i Google.



Prošle godine Microsoft je tokom predstavljanja uređaja naveo kako ga na tržištu neće biti moguće videti pre kraja 2020. godine. Ali, prema izvoru Surface Duo bi mogao da stigne i ranije. Internet stranica Windows Central poziva se na izvore unutar samog Microsoft-a, a prema njima razvoj uređaja ide brže nego što se očekivalo. Softverski deo telefona trebao bi prema izvoru da bude gotov do kraja aprila, a tokom leta bi trebala krenuti i ograničena proizvodnja, a potom i isporuka.

Trenutno nema previše poznatih podataka vezano uz specifikacije uređaja, ali ako je Surface Duo stvarno blizu početka proizvodnje za očekivati je kako će preko istih izvora u skorije vreme procureti i detalji vezano uz specifikacije. Do sada se zna kako se Surface Duo temelji na Snapdragon-u 855, sada već pomalo starom, ali i dalje moćnom SoC-u, kako ima 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Izvor navodi kako će pored ovog osnovnog, postojati i drugi modeli koji će nuditi više radne i data memorije, ali SoC će navodno za sve njih biti isti – Snapdragon 855. Ako se ovo pokaže kako tačan podatak to će ujedno značiti kako će Microsoft u 2020. godini izbaciti telefon koji neće imati podršku za 5G, koju će mnogi drugi flagshipi pa i telefoni iz srednjeg segmenta imati. Stoga ne čudi želja da se Surface Duo predstavi ranije nego što je planirano. Krajem godine Surface Duo bi se lako mogao smatrati kao zastareo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.