Mikrotalasna vam usporava kućnu mrežu


Britanski vladina kancelarija za komunikacije Ofcom odlučio je da pomogne internet korisnicima i pružaocima internet usluga u smanjenju zagušenja interneta usled povećane uporabe zbog kućne izolacije građana.

Nakon što su vlade širom sveta rekle ljudima da "ostanu kod kuće", milioni korisnika se od kuće loguju na svoje računare na poslu, a oni koji ne moraju da rade sve više gledaju video sadržaje i igraju igre streamingom, što izaziva veliku opterećenost mreža.

Ofcom je stoga odlučio izdati kratka uputstva i savete građanima kako izvući najviše od svog interneta, ali i smanjiti promet podataka koji ugrožava provajdere.

Saveti se velikim delom odnose na stvari koji su očite, poput preuzimanja filmova umesto da ih gledate live streamingom, ali ima i jedna stvar koju nismo znali. Naime, Ofcom kaže da i korišćenje mikrotalasne pećnice redukuje Wi-Fi signale, pa preporučuje da grejete sendviče u njoj samo kada niko u kući ne obavlja video pozive, gleda HD filmove streaming-om ili radi online svoj posao.

Drugi saveti se odnose na to da ruter držite što dalje od drugih uređaja koji bi mogli da utuču na signal poput bežičnih telefona, baby monitora, halogenih svetiljki, stereo linija, računarskih zvučnika, televizora i monitora.

Pored toga Ofcom savetuje da koristite fiksnu liniju za razgovore kada god je to moguće, a ako trebate da koristite mobilni telefon koristite pozive preko WiFi-a, ili glasovne pozive korišćenjem aplikacija poput Facetime-a, Skype-a ili WhatsApp-a.

Takođe savetuju da isključite uređaje koje ne koristite jer što je više uređaja spojeno na Wi-Fi, to ćete imati manje brzine u prometu podataka, a i primarno korišćenje ethernet kabla za direktno povezivanje na internet preko rutera će vam smanjiti opterećenost na kućnu bežičnu mrežu.

Više detalja i saveta možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.