Najveći muzički izdavači od streaminga dobijaju milion dolara svakog sata


Slušanje muzike preselilo se na razne streaming platforme u poslednjih nekoliko godina. Rast ukupnih prihoda ostvarenih u ovom područiju, a najnoviji rezultati mogu se sagledati kroz prihode tri najveće svetske muzičke izdavačke kuće – Universal, Sony i Warner Media. Ova tri giganta su, prenosi Music Business Worldwide, tokom poslednjeg kvartala 2019. godine zajedno uprihodila 2,26 milijardi dolara.

Računica kaže kako se to može prevesti u dnevni prihod od 24,8 miliona dolara, odnosno 1,03 miliona dolara – na sat. Ovo je prvi put da su prihodi najvećih izdavača premašili iznos od milion dolara svakog sata.

Gledano pojedinačno, Universal je sa svojim muzičarima koje ima pod ugovorom u poslednja tri meseca prošle godine zaradio 1,02 milijarde dolara. Na drugom mestu je bio Sony sa 669 miliona dok je Warner generisao 589 miliona dolara.

Ali, kad već govorimo o rastu prihoda od streaminga, potrebno je naglasiti i da se on u 2019. godini usporio. Na godišnjem nivou povećan je za 1,43 milijarde u odnosu na 2018. godinu. Godinu ranije taj porast je iznosio 1,62 milijarde dolara, gledano u odnosu na 2017. Streaming je u prošloj godini "velikoj trojki" doneo 8,35 milijardi dolara od ukupno zarađenih 14,9 milijardi, pa na njega otpada oko 56% prihoda ovih muzičkih izdavača.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.