Samsung-ov 150-megapikselni senzor za Xiaomi, Oppo i Vivo


U poslednje vreme među proizvođačima pametnih telefona razvilo se i nadmetanje što se tiče megapiksela u kamerama u čemu prednjače kineski proizvođači. Tako da su na tržištu dostupni pametni telefoni čije se kamere temelje na 40, 48, 64 ili pak 108-megapikselnim senzorima.

Iz tajvanskih izvora stiže vest kako Samsung ide korak dalje te za tri kineska proizvođača (Xiaomi, Oppo i Vivo) sprema 150-megapikselni senzor kamere.

Spomenute kineske kompanije prethodno su naručile 200-megapikselni senzor čiji je razvoj zapao u probleme i neće biti na vreme komercijalizovan (potrebno je određeno razdoblje redizajniranja) te će ga zameniti spomenuti 150-megapikselni senzor. Reč je o senzoru od 1 inča koji se bazira na Nonacell tehnologiji koju sadrži i Samsung-ov Galaxy S20 Ultra.

Tehnologija omogućava kombinovanje devet piksela u jedan pa 150-megapikselni senzor isporučuje 16,6-megapikselne fotografije. U izveštaju se navodi kako ni novi 150-megapikselni senzori neće biti dostupni u velikim količinama i biće namenjeni samo mobilnim uređajima iz high-end segmenta.

Xiaomi bi ovaj senzor mogao da upotebi za svoje flagship uređaji koji će biti predstavljeni u četvrtom kvartalu godine, dok se uređaji kompanija Oppo i Vivo koji sadrže ovaj senzor na tržištu očekuju u prvom kvartalu 2021. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.