App Store i Google Play zbog COVID-19 osetno povećali prihode tokom Q1 2020


Analitička kuća App Annie objavila je novi izveštaj vezan uz korišćenje mobilnih aplikacija. Očekivano, zbog dužeg boravka ljudi u kućama App Annie izveštava kako se povećalo i vreme korišćenja mobilnih aplikacija, ali i prihodi prodavnica Google Play i App Store.

Naime, u razdoblju od januara do marta 2020. godine prosečno vreme koje su korisnici pametnih uređaja provodili u aplikacijama i igrama povećalo se za 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Amerikanci i Nemci su tako na aplikacije tokom nedelje u prosjeku trošili oko 10% više vremena nego što je to slučaj bio sa Q4 2019. godine, Francuzi 15%, a Italijani čak 30% više vremena. Najmanje povećanje zabilježeno je u Velikoj Britaniji, 5%.

Takođe u razdoblju januar-mart 2020. korisnici su na svoje mobilne uređaje dosta i preuzimali aplikacije, ali i trošili novac. Ukupno je preuzeto 31,5 milijardi aplikacija od čega 22,5 milijardi preko Google Play-a i 9 milijardi putem App Store-a. Iako Android korisnici vode po broju preuzimanja, nisu se nešto naročito pokazali široke ruke, odnosno najmanje su novca potrošili na kupnju aplikacija. Od ukupno potrošenih 23,4 milijarde američkih dolara, 15 milijardi je prošlo kroz App Store, a samo 8,3 milijarde kroz Google Play. Izveštaj pokazuje kako su na App Store-u najviše trošili Amerikanci i Kinezi, a na Google Play-u korisnici iz Južne Koreje, Japana i ponovno iz SAD-a.

Korisnici su najviše preuzimali TikTok, WhatsApp i Facebook. To su TOP tri aplikacije tokom Q1 2020. Na četvrtom mestu našao se Instagram, a na petom Facebook Messenger. Na devetom mestu našao se Netflix, a na desetom Spotify što i nije iznenađujući podatak budući da se radi i servisima za streamovanje filmova, serija  i muzike.

Kad su u pitanju aplikacije koje su najviše imale dnevno aktivnih korisnika redosled je malčice drugačiji. Najviše korisnika je imao Facebook, zatim WhatsApp i Facebook Messenger. Što takođe nije iznenađujuć podatak budući se radi o aplikacijama preko kojih su korisnici ostajali u kontaktu sa svojim porodicama i prijateljima i pratili informacije o COVID-19.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.