Apple će preuzimanjem Voysis-a učiniti Siri pametnijom


Bloomberg je potvrdio kako će Apple preuzeti Voysis, irsku startup kompaniju koja se specijalizovala na područiju veštačke inteligencije. Konkretno, bave se optimizacijom virtuelnih asistenata u razumevanju glasovnih naredbi korisnika, a do akvizicije su radili na projektu integracije virtuelnih asistenata u aplikacije za kupovinu.

Na stranici irske kompanije pre gašenja spominjalo se kako njihova tehnologija (koju su klijentima nudili za integraciju u njihove aplikacije ili virtuelne asistente) temelji na pretraživanju proizvoda na osnovu fraza kao što su "Treba mi novi LED TV", kojoj se može pridružiti i dodatna fraza kao što je "Moj budžet je 1000 evra".

Ističe se i optimizacija ove tehnologije koja u memoriji zauzima samo 25 MB prostora što ju čini idealnom za upotrebu na mobilnim uređajima. Kompanija iz Cupertina potvrdila je akviziciju ističući kako s vremena na vreme kupuju manje kompanije ali kako svoje namere i planove nemaju nameru da podele s javnošću.

Ipak namera Apple-a je verovatno učiniti njihovu virtuelnu asistentkinju Siri što pametnijom, a po mogućnosti ponuditi tehnologiju developerima trećih strana kako bi se poboljšala integracija aplikacija i Siri asistentkinje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.