Apple predstavio jeftini iPhone SE 2020


Apple je nakon gomile nagađanja konačno predstavio novi uređaj, ali pod starim imenom - iPhone SE. Radi se o modelu za 2020 godinu, a karakterizuje ga povoljnija cena.

Na prvi pogled bi se reklo da se radi o malčice redizajniranom iPhone-u 8, jer se dosta razlikuje od prvog iPhone-a SE iz 2016. godine.

Novi iPhone SE 2020 dolazi sa ekranom dijagonale 4,7 inča, okružen velikim rubovima sa gornje i donje strane, baš kao i kod starijih iPhone-a, ali zato ispod haube donosi najnoviji Apple A13 procesor koji kuca i u najjačim modelima kao što je iPhone 11.

Na poleđini se nalazi samo jedna kamera, a donosi 12 MP senzor sa dual pixel autofokusom i Smart HDR podrškom, dok se efekt dubine postiže "monocular depth sensing" tehnologijom temeljom na veštačkoj inteligenciji.



Kamera je optički stabilizovana i može snimati 4K 60 fps video, dok prednja može okidati 7MP selfije.

Za sada nije poznato koliki kapacitet baterije sadrži, ali definitivno se nećete obradovati kad u kutiji ugledate 5W punjač.



Prodaja u SAD počinje 17. aprila a najjeftinija 64 GB verzija će koštati 399 dolara. Ona sa većim kapacitetom, odnosno 128 GB interne memorije, moći će se kupiti za 449 dolara, a 512 GB za 549 dolara.

U Evropi naravno skuplji pa će u Nemačkoj zavisno od memorije koštati 479€, 529€ odnosno 649€.



U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama kad će ovaj model biti dostupan na našem tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.