Bečki hoteli nude alternativu radu od kuće


Iako su brojni hoteli u Beču s ciljem zaustavljanja širenja koronavirusa zatvorili svoja vrata za turiste, deo je i dalje u funkciju, pa u njima i dalje sme da odsedne tzv. ključno osoblje, osobe na službenom putu i oni kojima je potreban hitan smeštaj.

Zanimljivo je da u pojedinim hotelima mogu boraviti i svi građani koji bi svoj posao trebali da obavljaju od kuće, a za to nemaju dovoljno prostora ili mira. Tako se na nekoliko sati mogu preseliti u hotelsku sobu i neometano raditi ili, na primer, učestvovati na poslovnim sastancima putem interneta. Hotelijeri naglašavaju kako se prostori pojačano čiste i kako uprkos trenutnoj situaciji gostima pružaju punu uslugu.

Trenutno oko 20 hotela u glavnom gradu Austrije nudi sobe koje mogu služiti kao kancelarije. Iznajmljivanjem soba po satu možda ne mogu da zarade velike iznose, ali u trenucima krize uzrokovane koronavirusom svaki izvor zarade je dobrodošao.

Prema podacima Bečke privredne komore popunjenost hotelskih kapaciteta u austrijskoj prestolnici pre izbijanja epidemije koronavirusa iznosila je od 80 do 90 posto, a trenutno je 958 objekata zatvoreno.

Austrijska ministarka turizma Elisabeth Köstinger najavila je mogućnost postupnog otvaranja hotelskih i gastronomskih objekata od sredine maja, o čemu će biti doneta odluka nakon procene stanja krajem aprila i pozvala građanke i građane Austrije da godišnji odmor ove godine provedu u svojoj zemlji. Pritom je naglasila kako još uvek nije poznato kad će se ukinuti restrikcije za putovanja i kad će turisti iz drugih zemalja ponovo moći da dođu u Austriju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.