Drugi kvartal donosi ozviljan pad prodaje Apple iPhone-a


Situacija na tržištu smartphonea nije bajna za nikoga pa ni za Apple. Analitičari predviđaju oštar pad prodaje od 27% u 2. kvartalu. Novi iPhone SE dolazi upomoć.

Apple već neko vreme ne otkriva brojke prodatih iPhone-a, no to ne sprečava kompanije poput Goldman Sachsa da iz objavljenih prihoda od prodaje ne izvuku brojke koje nas zanimaju.

Bloomberg je angažirao sedam analitičara koji predviđaju 28 miliona prodanih iPhone-a u 2. tromesečiju ove godine. Neki predviđaju pad prodaje od čak 27%, dok drugi imaju još crnje prognoze o padu od 36% naspram istog perioda prošle godine.

Pandemija koronavirusa je svakako učinila svoje. Apple prodavnice su zatvorene širom sveta, a ni online isporuke ne idu glatko kao inače.

Možda je upravo zbog svega toga Apple upravo ove nedelje lansirao novi iPhone SE, koji će cenom od 399$ u SAD-u bez dileme blagotvorno uticati na prodajne rezultate. Za mnoge od 22 miliona nezaposlenih Amerikanaca, ovaj povoljni iPhone će biti izbor broj 1.

Poznati analitičar Apple-ovog poslovanja Ming-Chi-Kuo prognozirao je 20-30 miliona prodatih iPhone-a SE do kraja ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.