Facebook kupio deonice indijskog teleoperatera


Kao što to stručnjaci često znaju da istaknu, krize su nekome izvrsna prilika za investiranje. Facebook je tako odlučio da kupi 9,99% udela u indijskoj kompaniji Reliance Jio, koja je u vlasništvu najbogatijeg indijskog preduzetnika Mukesha Ambanija i to će ga koštati 5,7 milijardi dolara.

Na taj način najveća društvena mreža će postati najveći manjinski vlasnik telekom jedinice indijske kompanije koja se između ostaloga bavi pružanjem mobilnog interneta putem 4G mreže.

S obzirom da u Indiji Facebook-ovu WhatsApp aplikaciju koristi 400 miliona korisnika, ovo će biti lepo tržište uoči lansiranja servisa za plaćanje putem WhatsApp-a.

Portparol kompanije Reliance Jio kaže da će ovo biti dobra stvar za kompaniju, ali i Indiju uopšteno, jer će ispuniti mnoge potrebe indijskog naroda i indijske ekonomije.

Takođe ističu da će putem njihove platforme Jio Mart u saradnji s WhatsApp-om omogućiti malim prodavnicama digitalne transkcije sa kupcima u njihovom susedstvu.

Ovo nije prva saradnja jedne američke i ove indijske kompanije, jer je prošle godine Microsoft najavio partnerstvo sa Reliance Jio kako bi indijskim kompanijama ponudio računarstvo u oblaku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.