Facebook objavio desktop aplikaciju Messenger


U ovim danima opterećenima koronavirusom web servisi koji omogućavaju obavljanje video i video konferencijskih poziva dobijaju na važnosti. Neki od takvih servisa koji se u zadnje vreme spominju su Zoom i već dobro poznati Microsoft-ov Skype.

Facebook namerava da se jače nametne na tom tržištu sa novom nativnom Facebook Messenger desktop aplikacijom namenjenom za macOS i Windows 10 računare.

Facebook je do sada stavljao naglasak na svoje mobilne Facebook Messenger aplikacije, dok su korisnici desktop računara i laptopova bili osuđeni na web verziju tog servisa (postojala je i retko korišćena prethodna verzija Windows 10 aplikacije).

Nove nativne aplikacije koje su dostupne unutar prodavnica aplikacija Mac App Store i Microsoft Store prvobitno su najavljene na prošlogodišnjoj Facebook-ovoj F8 konferenciji, a sada su na raspolaganju javnosti.



Korisničko iskustvo ne razlikuje se previše u odnosu na web verziju pa su korisnicima dostupni besplatni konferencijski video pozivi, sinhronizacija poruka kroz sve platforme, multitasking (istovremeni chat i rad na nečemu drugom u pozadini). Tu je još i tamni način rada, brži način rad u odnosu na web verziju (s obzirom da se radi o nativnoj aplikaciji) i integracija Facebook Messenger notifikacija unutar operativnog sistema na kojem je aplikacija instalirana.

To je moguće na svim verzijama macOS sistema od 10.10.0 pa nadalje, dok su što se tiče Windows 10 sistema podržane sve verzije od jula 2015. godine pa nadalje pod uslovom da se radi o 64-bitnom sistemu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.