Galaxy S20 serije se slabije prodaje, ali S20 Ultra pak ide bolje nego što se očekivalo


Sammobile prenosi kako Samsung beleži slabiju prodaju svoje nove Galaxy S20 serije. Pandemija koronavirusa navodi se kao glavni uzrok. Ipak jedan od njih pozitivno je iznenadio.

Čitali ste kako zbog korone pati i prodaja Apple-ovih iPhone-a pa ne čudi što u Samsung-u imaju iste probleme.

Korejski Yonhap News navodi kako prodaja nove Galaxy S20 serije pluta ispod nivoa koji su prošle godine u ovo vreme ostvarivali uređaji iz Galaxy S10 serije.

Navodno je prodaja Galaxy S20 uređaja na nivou od otprilike 60% one koju su lani u isto vreme kupili Galaxy S10e, Galaxy S10 i Galaxy S10+.

Samsung navodno očekuje da će do kraja 2020 prodati 20 miliona Galaxy S20 telefona, što je i 40% manje od inicijalnih očekivanja.

Zanimljivo je da se najskuplji u trojcu – Galaxy S20 Ultra prodaje i bolje od inicijalnih očekivanja. Tako umesto prognoziranih 3.5 – 5.25 miliona, sad računaju da će se Galaxy S20 Ultra do kraja godine prodati u više od 6 miliona primeraka ili barem 15% više od očekivanja.

Što se ostala dva top modela tiče, u Samsung-u očekuju da će ove godine prodati 8 miliona Galaxy-a S20 i 6 miliona Galaxy-a S20+.

Skladno tome Samsung revidira i procene operativnog profita u Q2, a konačne službene brojke predstaviće do kraja meseca.

Strategy Analytics je takođe korigovao svoje prognoze pa procenu od 1.3 milijarde isporučenih smartphone-a ove godine korigiraju na 1 milijardu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.