GitHub je sada besplatan za timove


GitHub je mesto gde svaki programer može podeliti svoj izvorni kod sa svojim saradnicima i čitavim svetom, a danas ga koriste i sve velike tehnološke kompanije. GitHub je ogromna i jako popularna platforma za kolaboraciju i danas je koristi gotovo svaka velika tehnološka kompanija, jer predstavlja nabolje i najsigurnije mesto za skladištenje koda.

Osnovna "Basic" verzija GitHub-a je besplatna za pojedince i timove, ali ona ne omogućuje stvaranje privatnih repozitorija, što nije pogodno za razvijanje vlasničkog softvera jer će kod biti javno dostupan svima, pa se mnoge kompanije stoga odlučuju na kupovinu nekog od premium paketa.

Github je objavio kako je od sada omogućio privatne repozitorije sa neograničenim brojem saradnika na svim GitHub nalozima, što znači da su sve "core" GitHub funkcije dostupne svima besplatno.

Oni timovi poput vlasnika koda koji trebaju napredne funkcije platforme i enterprise funkcije poput SAML-a ili personalizovanu podršku, mogu se u bilo kojem trenutku nadograditi na neki od premium paketa, ali GitHub je i tu doneo povoljnije uslove, pa njegovi GitHub Pro i GitHub Team mesečni planovi za koje je pretplata iznosila 9 dolara sada koštaju 4 dolara mesečno, a postojećim korisnicima će se računi automatski smanjiti.

Kada je Microsoft 2018. godine kupio Github za 7,5 milijardi dolara, mnogi su se bojali da će ovo biti katastrofa za zajednicu otvorenog koda, ali kako se čini, to možda i nije bilo uopšte tako loše. Microsoft-u je cilj da što više ljudi programira i deli kod, jer će kad-tad neko od njih koristiti neki njegov servis, uslugu ili infrastrukturu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.