Google Meet postaje besplatan za sve


Google Meet, do nedavno poznata kao Hangouts Meet je jedna od onih koje su usled sve češćeg rada od kuće i upravljanja timovima na daljinu postali vrlo korišćeni poslednjih nedelja, ali zbog činjenice da je bila dostupna samo pretplatnicima na G Suite nije pridobila toliko novih korisnika kao, na primer, Zoom.

Ali, sada će se i to promeniti. Google je odlučio, pored toga što je Meet privremeno postao besplatan svim G Suite pretplatnicima, učiniti ovaj softver za video konferencije besplatnim za baš sve svoje korisnike. Sve što će ubuduće biti potrebno za aktiviranje video poziva unutar Google Meet-a jeste obični korisnički nalog na Google-u.

Ova besplatna usluga će biti aktivirana, kažu iz Google-a, u narednim nedeljama. Svi zainteresovani koji žele da budu o tome na vreme obavešteni mogu se za to prijaviti na ovom mestu. Svi korisnici novog besplatnog servisa dobiće i većinu funkcija poznatih iz postojeće aplikacije kao što su deljenje ekrana, titlovi, različiti načini prikaza učesnika na ekranu, kao i korišćenje usluge bez potrebe za instaliranjem bilo kakve aplikacije – samo kroz internet browser.

Google će tako sa svojim Meet-om postati ozbiljna konkurencija Zoom-u, slično kao što to namerava da bude i Facebook sa nedavno lansiranom uslugom Messenger Rooms. S gotovo dve milijarde korisnika Gmail-a, u koji će Meet među ostalim biti integrisan, reklo bi se da imaju dobru početnu poziciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.