Google planira da izda sopstvenu debitnu karticu


Izvori dobro upućeni u zbivanja u finansijskom i tehnološkom sektoru u SAD-u otkrili su za TechCrunch da bi Google mogao uskoro krenuti sa novim iskorakom u smeru fintecha. Nakon usluge Google Pay koja omogućava digitalno beskontaktno plaćanje telefonom ovaj tehnološki div planira da izda i sopstvenu debitnu karticu. Njome ima plan da "napadne" večitog konkurenta Apple koji od prošle godine ima svoj Apple Card.

Google na ovom projektu navodno sarađuje sa nekoliko američkih banaka, a jednom kada karticu lansiraju planiraju je usko povezati sa uslugom Google Pay. Pokušaće, naime, pridobiti korisnike da koriste njihovu karticu Google Cart uz takođe njihov sistem mobilnih plaćanja, što bi omogućilo šire područije primene i veću Google-ovu prisutnost "u novčaniku" svojih korisnika.



Za razliku od Apple Card-a koji je kreditna kartica, Google za sada planira da ima tek onu debitnu, ali i ona bi im mogla doneti nove prihode i nove korisnike. Osim plaćanja telefonom i fizičkom debitnom karticom, Google bi kroz svoju novu finansijsku aplikaciju mogao omogućiti i praćenje potrošnje, slanje novca prijateljima i druge moderne fintech usluge kakve nude Revolut i slični servisi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.