Huawei predstavio Nova 7, 7 SE i 7 Pro telefone


Huawei je službeno predstavio tri nova uređaja iz Huawei Nova serije. Reč je o modelima Nova 7 SE, Nova 7 i Nova 7 Pro. Sva tri novopredstavljena uređaja podržavaju 5G povezivanje, dolaze sa četverostrukom zadnjom kamerom i koriste Huawei Mobile Services kao zamenu za Google servise.



Huawei Nova 7 SE dolazi sa 6,5-inčnim FullHD+ LCD ekranom i pokretan je sa Kirin 820 procesorom u kombinaciji sa 8GB radne memorije i 128 ili 256GB interne memorije. Na poleđini nalazimo 64MP glavnu kameru uparenu sa 8MP ultraširokougaonom kamerom, 2MP makro kamerom i 2MP senzorom dubine. Prednja kamera rezolucije je 16MP i smeštena je u rupicu u ekran. Baterija je kapaciteta 4000mAh uz podršku za 40W brzo žično punjenje. Senzor otiska prsta smešten je na boku uređaja. Uređaj podržava 5G i dolazi sa Android-om 10 i EMUI10.1 verzijom interfejsa, bez službene podrške za Google servise. Cena u Kini iznosi oko 37.000 dinara.



Huawei Nova 7 koristi jači Kirin 985 procesor, takođe sa podrškom za 5G i ima OLED ekran napred sa ugrađenim senzorom otiska prsta. U rupicu na ekrana smestila se 32MP kamera, a na polđeini umesto 2MP senzora dubine model 7 donosi 8MP telefoto kameru sa trostrukim optičkim povećanjem. Ostale specifikacije identične su modelu 7 SE, a cena u Kini iznosi oko 46.000 dinara.



Najjači novi Nova model, koji nosi oznaku Nova 7 Pro, donosi 6,57-inčni FHD+ OLED ekran i Kirin 985, kao i obična "sedmica". Konfiguracija kamera na poleđini je identična, uz nadograđenu telefoto kameru sa 5 puta optičkim povećanjem. Na prednjoj strani imamo pilulu u odnosu na rupicu za kameru kod modela 7SE i 7, u kojoj su smeštene dve kamere – 32MP glavna i 8MP senzor dubine. Ostale specifikacije poput baterije, skladištenja i operativnog sistrma identične su modelu Nova 7. Cena u Kini iznosi oko 57.000 dinara.

Nije poznato hoće li i kada ovi uređaji biti dostupni na našem tržištu. Ako uzmemo u obzir da podržavaju 5G a u Srbiji još nema komercijalno dostupne 5G mreže, moguće da će nas i Nova 7 serija uređaja preskočiti kao što je to učinila i Nova 6 serija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.