iOS 14 donosi widgete na početni ekran?


Neslužbeno se saznaje da nadolazeći iOS 14 na iPhone napokon donosi ono u čemu korisnici Android-a uživaju od starta. Naime, izgleda da će iOS 14 doneti widgete na Početni ekran iPhone-a i iPad-a.

Apple bi svoj novi iOS 14 trebao da predstaviti u drugom delu godine, ali oni koju su ga se dočepali već marljivo kopaju po njemu i izvlače sočne novosti.

Otkriveno je tako da Apple priprema nove kolekcije i novi sistem postavljanja wallpapera (pozadina). iOS 14 otkriva tri nove kolekcije pozadinskih slika "Flowers", "Classic Stripes" i "Earth & Moon".

Pored toga iz koda se može iščitati da će korisnik dodatno moći da prilagođava prikaz pozadine na Početnom ekranu. U izboru će biti i standardni i zamućeni prikaz pozadinske slike.


Iako su za Apple-ov iOS i ovakve mogućnosti prilagođavanja već naučna fantastika, to nije sve. Naime, iOS 14 otkriva tragove projekta Avocado, a taj izgledno na Početni ekran iPhone-a napokon donosi widgete. I to one prave pravcate, widgete kakve Android ima od verzije 1 na ovamo.

Do sada je Apple widgete oprezno uveo u Centar za obaveštenja i Danas stranicu Početnog ekrana.

Izvede li Apple ovaj projekt do kraja, iOS 14 će podržavati postavljanje i premeštanje widgeta po Početnom ekranu kao svake druge aplikacije.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.