Lični podaci 267 miliona korisnika Facebook-a prodaju se za 500 evra


Hakeri su se nekako dokopali ličnih podataka 267 miliona korisnika Facebook-a i nude ih za samo 500 evra na internetu.

Kompanija koja se bavi računarskom bezbednoću, Cyble, objavila je kako je od hakera kupila podatke koji su sadržali e-mail, ime i prezime, telefonski broj, lokaciju i uzrast. Ističu da se radi o stvarnim podacima koje je moguće proveriti upisivanjem e-maila na njihovoj platformi AmIBreached.com.

Oni korisnici koji se pronađu u Cybleovoj bazi podataka trebali bi odmah da promene svoju lozinku za pristup Facebook-u i e-mailu, a bilo bi dobro i da uključe verifikaciju u dva koraka. Upozoravaju kako je podataka dovoljno da ih cyber kriminalci iskoriste za dodatnu krađu podataka i nanošenje štete korisnicima.

Iz Cyble-a navode kako ne znaju kako su hakeri došli do podataka. Nagađaju da nisu ukradeni direktno od Facebook-a, već od "treće strane" koja ima bezbednosni propust ili još nije otkrila hakerski upad.

Istovremeno, iz Facebook-a su istakli kako istražuju ceo slučaj, ali i da veruju kako se radi o podacima koji su prošle godine ukradeni sa jednog internet foruma, a da su prikupljeni pre nekoliko godina, pre nego što je Facebook uveo određene promene kako bi bolje zaštitio lične podatke korisnika.

U svakom slučaju, bilo bi dobro redovito menjati lozinke i uključiti dvostepenu autentifikaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.