Microsoft oglasima u Outlook-u forsira Chrome korisnike da pređu na Edge


S obzirom da je novi Edge browser već neko vreme "defaultni" u Windows-u 10, Microsoft koristi svaku priliku da ga promoviše i nagovara korisnike drugih rešenja da pređu na njega.

Osim što svakom prilikom promoviše mogućnosti browsera koji se temelji na Chromium-u, Microsoft takođe koristi i oglase za Edge, koji se vrlo često prikazuju u njegovim sopstvenim servisima.

Takav primer je Outlook.com, u kojem je Microsoft pokrenuo seriju "bannera" iznad inboxa koji se prikazuju samo kada je email servis učitan u Google Chrome.

Banneri dolaze sa porukama koje naglašavaju mogućnosti i prednosti Edge-a i preporukama korisnicima da ga preuzmu i isprobaju na svojim uređajima.

S obzirom da browser koristi isti engine kao i Google, Microsoft je postao jedan od najvećih kontributora Chromium projekta, dok istovremeno migracija sa EdgeHTML na Chromium omogućuje Microsoft-u širenje Edge-a u okruženja izvan Windows-a, što ga tehnički čini "crossplatformskim" browserom.

Chromium engine ujedno znači da Edge dolazi i sa mnogim funkcijama "posuđenim" iz Chrome-a, što uključuje i ekstenzije objavljene u Chrome web stroe-u. Mada je Microsoft pokrenuo sopstveni extension store sa preporučenim "add-onovima", korisnici istovremeno imaju mogućnost da instaliraju ekstenzija iz Google store-a jednostavnim uključivanjem u settings ekranu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.