Play Store dobija odeljak za aplikacije odobrene od učitelja


S obzirom na brojnu decu koja su o ovo doba ostala kod kuće i provode vreme korišćenjem aplikacija telefona za zabavu, Google je odlučio u Google Play prodavnicu dodati novu rubriku "Kids tab" i oznaku "teacher approved", kako bi roditeljima pomogao u izboru aplikacija koje su primerene deci raznih uzrasta i onih koje su odobrili učitelji.

Svaka aplikacija je rangirana prema različitim činiocima, poput oznake preporučenog uzrasta, kvalitetu i vrsti, a roditelji mogu vrlo brzo pregledati ta rangiranja pre preuzimanja aplikacija.

Što se tiče oznake "teachers approved", ona će se naći i na aplikacijama izvan Kids taba i označavaće aplikacije koje su ocenili edukatori. Google je na tome radio u saradnji sa stručnjacima za obrazovanje iz raznih edukacionih institucija, poput Harvard Graduate School of Education i Georgetown University.

U ovom trenutku novu rubriku i novu "značkicu" mogu videti samo korisnici iz SAD-a, ali Google je uskoro namjerava proširiti globalno, pa ćete se morati malo strpeti dok se ne pojavi među izbornicima na naslovnoj stranici Google Play aplikacije na vašem Android telefonu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.