Predstavljeni OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro telefoni


OnePlus je službeno predstavio dva nova smartfona – OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro, logične naslednike prošlogodišnjih modela OnePlus 7T i One Plus 7T Pro.

Kao što se iz glasina i informacija detalja moglo već saznati, OnePlus 8 dolazi sa 6,55-inčnim Fluid AMOLED ekranom i 90 Hz stopom osvežavanja. Za prednju kameru koristi malu rupicu u ekranu, za razliku od prošlogodišnjeg koji je koristio mali waterdrop zub.

Ispod haube se nalazi najnoviji Snapdragon 865 procesor sa podrškom za 5G, a količina RAM-a iznosi 8 ili 12 GB. Interna memorija donosi 128, odnosno 256 GB skladišnog prostora, a baterija donosi kapacitet od 4310 mAh sa podrškom za 30W brzo punjenje.

Na poleđini se nalazi trostruka kamera sa 48 MP primarnim senzorom u društvu sa 16 MP ultra-širokougaonim i 2 MP Macro kamerom.

OnePlus 8 Pro je nešto veći, a za razliku od manjeg brata donosi 6,78-inčni ekran sa 120 Hz stopom osvežavanja. Pokreće ga isti procesor, dakle Snapdragon 865, sa istim količinama RAM-a i interne memorije kao i osnovni model.



Pro donosi i nešto veću bateriju, tačnije 4510 mAh i 30W brzo punjenje, ali za razliku od manjeg modela, tu je još i bežično i reverzibilno.

OnePlus 8 Pro donosi četiri kamere sa nešto drugačijom postavkom. Naime, tu su dva 48 MP senzora, od kojih je jedan ugrađen u primarnu, a drugi u ultra-širokougaonu kameru. Tu je i 8 MP telefoto kamera sa 3X optičkim povećanjem i 5 MP kolor filter. Oba modela imaju 16 MP prednje kamere.

Zanimljivo da je OnePlus u Pro modelu ove godine napustio koncept pop-up kamere i "vratio" se na rupicu.

Jedan od mnogima važnijih detalja biće i onaj da OnePlus napokon posegnuo dublje u džep i za nove modele osigurao službeni IP68 sertifikat otpornosti na vodu.

I na kraju cene iz kojih je vidljivo da će novi OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro biti vidljivo skuplji od svojih prethodnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.