Prodaja web kamera porasla za 179%


U trenucima dok se čitav naš život vrti oko online komunikacije, telekonferencija, telemedicine, učenja i rada od kuće, web kamera je postala jedan od važnih dodataka računarima.

Za razliku od laptopova na koje je kamera već ugrađena, za desktop računare se mora posebno nabaviti, ali to je prema analitičarima kompanije NPD Group sve teže.

Prema njihovom izveštaju, prodaja web kamera je u razdoblju od prve tri nedelje mata ove godine porasla za čak 179 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najpopularniji modeli su u mnogim online prodavnicama rasprodati, pa kupovina nije tako jednostavna, posebno ako ne želite da kupite nešto najnižeg kvaliteta.

Osim web kamera veliki rast ostvaruje i prodaja računarskih monitora koji se prodaju dvostruko više nego prošle godine. Laptopovi, miševi i tastature se prodaju za 10% više u odnosu na godinu dana pre.

Prema izveštajima iz raznih drugih izvora prodaja pametnih telefona je pala, a NPD je takođe otkrio i pad prodaje dodataka za telefone od 14%, u što se ubrajaju zaštitna kućišta, maskice, data i strujni kablovi.

Nestašica web kamera je izazvala i porast cena kod nekih trgovaca "trećih strana", pa je preporuka da ih kupujete kod ovlašćenih distributera, a ne u velikim online prodavnicama poput Amazon-a, gde biste za istu kameru mogli platiti i trostruko veću cenu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.