Skype ukinuo prijavu pri obavljanju video poziva


U doba epidemije koronavirusom i Microsoft je odlučio da uskoči u pomoć korisnicima i ponuditi alternativu servisima kao što je Zoom (u poslednje vreme opterećen navalom korisnika i u javnosti iznetih problema sa bezbednošću korisnika).

Unutar Microsoft-ovog Skype-a od sada je moguće obavljati video pozive bez potrebe za prijavom u servis, što je slično i spomenutom Zoom-u s time da u slučaju Skype-a čak ni host (domaćin) se ne treba prijaviti niti išta instalirati na svoj uređaj.

Novu opciju pod imenom "Meet Now" moguće je jednostavno pokrenuti u par klikova mišem odlaskom na internet stranicu servisa te pozivanjem željenih sagovornika. Za korisnike koji već imaju instaliranu Skype aplikaciju opciju je moguće koristiti i unutar nje (dostupna u sidebar meniju sa leve strane, pored opcije za novi razgovor).

Od ostalih funkcija ove opcije koje vredi spomenuti je da linkovi na video sastanak koje se podele sa drugim korisnicima nemaju vremensko ograničenje, video pozivi nisu limitirani što se tiče funkcionalnosti (u odnosu na dosadašnje video pozive koji su zahtevali prijavu), postoji mogućnost razmena poruka paralelno sa video razgovorom te vrlo korisnika opcija zamagljivanja pozadine ukoliko imate nered u sobi iz koje obavljate pozive.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.