Sledećeg meseca biće predstavljen prvi smartfon sa 192MP kamerom?


Tokom poslednje dve godine svedoci smo da je takmičenje u megapikselima na kamerama smartfona eskaliralo i trenutno na tržištu imamo uređaj sa 108MP kamerama. Glasine već spominju 150MP kamere na kojima radi Samsung, a sledeći mesec nagađa se da bi se mogao pojaviti smartfon sa 192MP kamerom.

Postoje dve činjenice koje trebamo uzeti u obzir promatrajući ovo takmičenje u megapikselima. Prvo je da su proizvođači smartfona uvideli da mogu dobije bolje fotografije spajajući više "manjih" piksela koristeći softver kao što imamo sada, nego imajući veće megapiksele bez pixel-binninga, kao što još jedino ima iPhone. Druga stvar je što je i veličina 108MP senzora i dalje manja od senzora Nokije 808 iz 2012. godine. Tek bi Samsung-ov 150MP senzor trebao da prestigne Nokiju 808 sa 1-inčnim senzorom.

Glasine iz Kine sugerišu da bi već sledeći mesec na kineskom tržištu mogao da bude predstavljen uređaj sa 192MP kamerom koji će biti pokretan Snapdragon 765G procesorom sa integrisanom 5G podrškom. Ova glasina je dosta labava, ali optimistično je što Snapdragon 765G zaista podržava senzore rezolucije do 192MP. Snapdragon 865 podržava kamera senzore do 200MP i prema informacijama portala Android Authority, Qualcomm je testirao novi procesor na uređjima partnera sa 200MP kamerama. Koliko je istinita ova tvrdnja znaćemo sledećeg meseca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.