Stiže Messenger Rooms kao konkurencija Zoom-u


Kao što smo već pisali Facebook od početka krize sa koronavirusom nastoji da konkuriše Zoom-u sa svojim uslugama vezanim za video pozive. Najpre su predstavili nativnu aplikaciju za Windows i macOS sa besplatnim videokonferencijskim pozivima, a sada ide i korak dalje.

Predstavljena je aplikacija Messenger Rooms koja će omogućiti pokretanje video konferencijskih poziva sa do 50 učesnika, a učesnike nije potrebno pozivati individualno već se link potreban za priključivanje razgovoru može objaviti u sklopu događaja, grupa ili News Feeda.

Ono što je novina u odnosu na postojeći video chat u Messenger-u je činjenica da za učešće u video pozivu (odnosno za ulazak u sobu za pojedini videopoziv) unutar Messenger Roomsa neće biti potrebna Messenger aplikacija pa čak ni već standardna prijava putem Facebook naloga. Biće dovoljno ući u odgovarajuću sobu putem internet browsera, a nepozvani gosti mogu se odbiti putem opcije zaključavanja soba.



Video pozivi nemaju određen rok trajanja, a mogu se i zakazati unapred. Tu je i podesiva pozadina u 360-stepeni iza svakog učesnika (generisana putem poboljšane stvarnosti kao zamena za pravu pozadinu) i 14 filtera kamere.

Sobe je za sada moguće pokretati putem Messenger-a i Facebook-a, a posle stižu i na Direct, WhatsApp i Portal. Messenger Rooms će u početku biti dostupan u nekoliko zemalja sveta, a potom i svim korisnicima. Treba napomenuti kako sami razgovori neće biti zaštićeni end-to-end enkripcijom.

Osim predstavljanja nove aplikacije Facebook je najavio i unapređenje opcija vezanih video pozive i streamovanje video sadržaja u svojim postojećim servisima. Facebook Live dobiva opciju Live With koja će korisnicima omogućiti pozivanje drugih osoba na zajedničko streamovanje sadržaja, a dodato je i dugme koji omogućava prikupljanje donacija od gledalaca. Korisnici Instagram-a moći će da šalju svoje streamove na IGTV i Instagram Storiese, a Instagram Live prenosi dostupni su i na desktop računarima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.