Tokom drugog kvartala očekuje se pad prodaje iPhone-a od 27%


Čini se kako će ove godine mnogi vlasnici pametnih telefona preskočiti kupovinu novih modela. Najverovatniji uzrok tome je loše stanje u mnogim država sveta zbog kojeg su mnogi ostali bez posla, a oni srećniji bez dela primanja. Verujemo kako ne treba posebno navoditi COVID-19 kao glavnog krivca za gore navedeno.

Mnogi proizvođači pametnih telefona stoga će ove godine isporučiti, ali i prodati manje novih uređaja. Jedan od proizvođača kojem se prognoziraju osetno lošiji prodajni rezultati tokom drugog kvartala 2020. godine jeste Apple.

Bloomberg-ovih sedam analitičara zajedničkim je snagama došlo do zaključka kako se Apple-u u navedenom razdoblju sprema pad prodaje iPhone-a od 27%. Što se brojčanog dela prodaje tiče, prognoze govore kako bi Apple tokom drugog kvartala mogao da proda do 28 miliona novih iPhone-a. Sličnog je mišljenja i Ming Chi-Kuo, koji smatra kako će Apple u navedenom razdoblju prodati između 20 i 30 miliona iPhone-a.

Ali, ne dele svi analitičari ovako optimistične prognoze, na primer analitičari kompanije Goldman Sachs očekuju još lošiji scenario u kojem prodaja iPhone-a pada za 36%. Svetlo na kraju tunela mogao bi da bude novi iPhone SE koji za relativno razumnu cenu (govorimo o američkom tržištu) nudi kompaktan dizajn i moćan hardver. On, bi mogao da povuče onaj deo prodaje u kojem zapinju skuplji iPhone XR i iPhone 11 modeli.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.