Vivo V19 - isti naziv, dva različita uređaja


Vivo je u martu 2020. godine predstavio telefon Vivo V19. Sada nekih mesec dana kasnije stiže i nova verzija starog telefona koja je za razliku od originala namenjena globalnom, a ne indonezijskom tržištu. Dok bi se očekivalo da su jedine razlike između ova dva uređaja u njegovoj ceni i eventualno boji kućišta – nisu, ima ih još i to hardverskih.

Naime, za model koji će biti plasiran na tržišta širom sveta proizvođač je odabrao bolje, novije komponente. Tako na primer sa prednje strane globalni V19 ima dve, a ne jednu selfie kameru kao što je to slučaj sa indonezijskim modelom. Razlog za to je što je indonezijski model preimenovani Vivo V17, a globalni model – stvarno nov uređaj.

Shodno tome ima još par razlika koje će kupci sa zapadnih tržišta sigurno pozdraviti. Jedna od njih je novi čipset – Snapdragon 712 te brža tehnologija punjenja baterije koja će bateriju puniti na 33W, umesto na 18W kao što je slučaj kod indonezijskog modela. Po pitanju radne i data memorije Vivo nije išao u promene, oba modela ima po 8 GB RAM-a i zavisno od modela po 128 GB ili 256 GB UFS 2.1 memorije za skladištenje podataka.

Ekran je takođe ostao mahom isti, izuzev šireg proreza kako bi mogao da udomi dodatnu kameru. Dijagonala Super AMOLED ekrana je i dalje 6,44“ kao i rezolucija od 2.400 x 1.080 px. Uz postojeću selfie kameru od 32 MP, globalni model dobio je i dodatnu od 8 MP koja će služiti za snimanje ultra širokih selfija. Zadnja postavka kamera je ostala ista – 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP.

Kapacitet baterije je takođe ostao isti – 4.500 mAh. Kako smo naveli tehnologija njenog punjenja je brža (33W). Zahvaljujući toj nadogradnji globalni V19 u stanju je unutar 30 minuta bateriju napuniti do 54% ukupnog kapaciteta. U softver proizvođač nije dirao, pa i globalna verzija poput indonezijeske ima Funtouch 10 OS (Android 10).

Boje kućišta su takođe doživele promenu – globalni V19 moći će se nabaviti u bojama Sleek Silver i Gleam Black. Sve navedeno uticalo je i na cenu koja je nešto viša, oko 310 evra. Poređenja radi, indonezijski V19 košta oko 270 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.