Windows 10 podržava bežični prenos fajlova između kompjutera i Samsung telefona


Prenos podataka sa kompjutera na telefon i obrnuto može se pretvoriti u "ples" između USB kabla i emaila, ali Microsoft i Samsung sada imaju bolji način.

Najnoviji Windows 10 Insider build omogućava korisnicima da putem WiFi konecije razmenuju fajlove između kompjutera i kompatibilnih Samsung-ovih mobitela kao što su Galaxy S10 i Galaxy S20.

Microsoft je već počeo olakšavati korisnicima rad između Android/Samsung uređaja i kompjutera. Prošlog meseca je uveden copy-pasting sa Windows-a 10 na Samsung-ove telefone, a moguće je i putem Windows-a 10 odogovoriti na pozive i primiti notifikacije sa bilo kojeg mobitela koji koristi Android. Aplikacije treće strane su omogućavale slične mogućnosti, ali će taj proces sada biti lakši za mainstream korisnike.

Sve što je potrebno jeste Microsoft-ova Your Phone i Samsung-ova Link to Windows aplikacija. Fotografije i fajlovi se odabiru dugim pritiskom na telefonu i odabirom onih koje želite prebaciti na PC, a s PC-a je dovoljno mišem "prevući" fajlove u prozor "Window Phone".

Veličina fajlova je ograničena na 512 MB, tako da nema ništa od prebacivanja HD filmova sa kompjutera na telefon. Takođe, transfer je ograničen i na 100 fajlova. PC i telefon moraju da budu na istoj WiFi mreži.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.