Xiaomi troluje Huawei zbog Google-ovih aplikacija


U proteklih 11 meseci Huawei je bio lišen Google-ovih aplikacija zbog američkog bana i nastojao je da dobije podršku svojih konkurenata u Kini kako bi se stvorio što veći pritisak na SAD da ban ukinu.

Iako su gotovo svi kineski proizvođači na koje se ban ne odnosi dali podršku Huawei-ju u borbi protiv "neopravdano donetih sankcija od strane SAD-a", Xiaomi je odlučio situaciju da okrene u svoju korist, pa je započeo trolovanje prema svom konkurentu.

Na kutiji Mi 10 Pro telefona tako je napisao: "Mi 10 Pro. Sa jednostavnim pristupom Google aplikacijama koje najviše koristite".

Portal GizmoChina je odlučio upitati Xiaomi zašto je to napravio i da li mu je trolovanje Huawei-ja deo marketinške strategije, nakon čega su dobili službeni odgovor da je taj natpis na kutiji uređaja zapravo postavljen na zahtev njegovog partnera Google-a i predstavlja slogan sličan onima poput "Powered by Android" ili "Intel Inside", što bi trebalo značiti da Xiaomi to navodno nije namerno učinio sa ciljem ismejavanja Huawei-ja.

Mada Xiaomi ne želi da prizna da je hteo malo da pecne Huawei koji na nekim tržištima gubi zaradu zbog korisnika kojima su Google-ove aplikacije previše važne da bi ih se odrekli, nije teško zbrojiti dva i dva i zaključiti da je odlučio okrenuti američki ban konkurenta u svoju korist.

Iako Huawei investira puno u sopstvenu prodavnicu aplikacija, nedavno je izjavio da bi i dalje želeo da koristi Gogle-ove aplikacija čim se vlada SAD-a s time složi. U ovom trenutku još nije poznato kada bi to toga moglo da dođe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.