YouTube planira sopstvenog konkurenta TikTok-u


Kineska aplikacija TikTok je izuzetno popularna među mlađim korisnicima. O tome mnogo govori podatak da će brojač preuzimanja iste sa App Store-a i Google Play-a ubrzo verovatno okrenuti 2 milijarde, a prema poslednjim podacima TikTok izvan Kine koristi preko 41 milion ljudi – svakog dana.

Kako se TikTok bazira na snimanju i deljenju kratkih video zapisa, bilo je za očekivati da će njegov rast popularnosti zainteresovati i tradicionalno jake igrače u područiju videa – pre svega YouTube. Google-ov video servis je neuporedivo veći, kako brojem korisnika tako i po prihodima, a upravo zbog svoje bolje finansijske situacije mogao bi da "stane na kraj" TikTok-u.

Plan YouTube-a je, stoga, u svoju postojeću mobilnu aplikaciju pridodati sekciju naziva "Shorts". Ona bi bila namenjena istom vidu zabave i kreativnosti kao TikTok. Svi bi mogli dasnimaju i uređuju vrlo kratke video isečke i da ih deče na ovom servisu – uz veliku prednost već postojeće korisničke baze, i bez potrebe za preuzimanjem nove aplikacije.

Pokretanje Shorts-a moglo bi se dogoditi pre kraja ove godine. Podsetimo, ranije je na popularnost TikTok-a pokušao odgovoriti i Facebook svojom aplikacijom Lasso, ali ona nije zabeležila veći uspeh.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.